Μετάβαση στο περιεχόμενο.

Τμήμα Μαθηματικών - Πανεπιστημίου Κρήτης

Τμήματα
Προσωπικά εργαλεία
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα

ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Document Actions

    


  

Καλώς ήλθατε στον διαδικτυακό τόπο

του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Το Τμήμα Μαθηματικών είναι το αρχαιότερο Τμήμα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 1977-1978 και μαζί με το Τμήμα Φιλολογίας υπήρξαν τα πρώτα Τμήματα που λειτούργησαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 χρησιμοποιούσε τις κτηριακές εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Κνωσού. Aπό τον Φεβρουάριο του 2013 μετεγκαταστάθηκε στο νέο του κτήριο στην Πανεπιστημιούπολη των Βουτών. 

 • Πρωταρχικός στόχος του είναι η προαγωγή, μέσω της έρευνας και της διδασκαλίας, των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης, συμπεριλαμβανομένων και ποικίλων εφαρμογών της. Η επίτευξη του στόχου αυτού συνεπάγεται τη δημιουργία ικανών επιστημόνων, απαραίτητων για σημαίνοντες τομείς της εκπαιδευτικής πολιτικής και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

 • Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών δίνει, μετά το δεύτερο έτος, έμφαση σε πολλαπλές επιλογές μαθημάτων και διακρίνεται για την ευελιξία του (συνοδευόμενο, ωστόσο, από ένα συνιστώμενο Βασικό Πρότυπο Πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στη διευκόλυνση των φοιτητών κατά τον σχεδιασμό των εκάστοτε επιλογών τους). Για την απόκτηση του πτυχίου απαιτείται η συμπλήρωση ενός προκαθορισμένου αριθμού μονάδων, οι οποίες λαμβάνονται κατόπιν επιτυχίας των φοιτητών στις εξετάσεις (ομαδοποιημένων) μαθημάτων που προβλέπονται από τον Οδηγό Σπουδών.

 • Το προσφερόμενο διδακτικό έργο δεν περιορίζεται μόνο στη διδασκαλία των σπουδαστών των Μαθηματικών, αλλά επεκτείνεται και σε παραδόσεις μαθημάτων σε φοιτητές των λοιπών Τμημάτων της  Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

 • Το Τμήμα Μαθηματικών, όντας πρωτοπόρο στην εισαγωγή νεωτεριστικών αντιλήψεων περί της εκπαιδευτικής διαδικασίας και έχοντας κατακτήσει τη γενική αποδοχή, είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας και τη συμβολή του στη σύγχρονη μαθηματική έρευνα, δραστηριότητες, που το έχουν καθιερώσει στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.

'Εχοντας επίγνωση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στις ημέρες μας τα ηλεκτρονικά πολυμέσα -και ιδιαιτέρως το διαδίκτυο- προσπαθήσαμε να ανανεώσουμε τις ιστοσελίδες μας, ούτως ώστε να μπορέσετε να πλοηγηθείτε σε αυτές με αρκετή ευκολία, ελπίζοντας ότι σας προσφέρουμε το πλέον ουσιώδες τμήμα των πληροφοριών που χρειάζεστε. Το κατά πόσον αυτή μας η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία επαφίεται στην κρίση σας. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ήμαστε υπόχρεοι εάν μας αποστέλλατε οιαδήποτε σχόλιά σας και παρατηρήσεις σας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@math.uoc.gr).

ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ!

Από την επιτροπή διαμόρφωσης του διαδικτυακού τόπου του Τμήματος Μαθηματικών.

 

Τεχνικές λεπτομέρειες και προαπαιτούμενα για την αρτιότερη εμφάνιση των ιστοσελίδων

 • Όταν η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή σας υπερβαίνει τα 1024 επί 768 pixels και το προεπιλεγμένο μέγεθος κειμένου κατά την προβολή (view) είναι μεσαίο ή μικρό, τότε η πιθανότητα μη εμφάνισης ορισμένων τμημάτων των σελίδων μειώνεται. (Επιπροσθέτως, όσο καλύτερη είναι η κάρτα γραφικών που διαθέτει ο υπολογιστής σας τόσο ευκρινέστερα χρώματα και εικόνα εισπράττετε.)
 • Για να λάβετε πληροφορίες για τον βαθμό συμβατότητας του περιηγητή διαδικτύου (internet browser) που διαθέτετε με το Plone πατήστε εδώ.  (Παρότι ο βαθμός συμβατότητας -τις περισσότερες φορές- είναι μεγάλος, το τελικό οπτικό αποτέλεσμα εξαρτάται και από τις υπάρχουσες γραμματοσειρές και από διάφορους άλλους παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, για κάλλιστα αποτελέσματα, συνιστούμε την αναβάθμιση του περιηγητή σας.)

Προαπαιτούμενα για το άνοιγμα και την αποθήκευση των προσφερόμενων αρχείων

 • Για το άνοιγμα και την αποθήκευση αρχείων τύπου doc/word αρκεί η χρήση οιουδήποτε κοινού επεξεργαστή ή συντάκτη κειμένου.
 • Για το άνοιγμα και την αποθήκευση αρχείων τύπου ps (postscript files) απαιτείται η χρήση του ghostview.
 • Για το άνοιγμα και την αποθήκευση αρχείων τύπου pdf (portable document format files) απαιτείται η χρήση του Adobe Reader (version > 6). Όταν τα επιθυμητά αρχεία έχουν μεγάλο μέγεθος, συνιστάται υπομονή (εάν έχετε σύνδεση χαμηλής ταχύτητας) ή απευθείας αποθήκευσή τους στον δίσκο (με δεξί κλικ και χρήση του κόμβου: "αποθήκευση προορισμού ως", "save target as").
 • Οι ιστοσελίδες της τράπεζας πληροφοριών MathSciNet ανοίγουν μόνον όταν ο προμηθευτής υπηρεσιών διαδικτύου (internet service provider) έχει καταβάλει το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό της συνδρομής στην Αμερικάνικη Μαθηματική Εταιρεία. (Έξωθεν σύνδεση επιτυγχάνεται μέσω proxy server.)

Δομολειτουργικά χαρακτηριστικά των ιστοσελίδων

 • Στο αριστερό-άνω άκρο των σελίδων είναι τοποθετημένο το λογότυπο του Τμήματος.
 • Χρησιμοποιώντας ό,τι εμφανίζεται στο αριστερό-άνω άκρο των σελίδων (κάτω από το λογότυπο) έχετε τη δυνατότητα επαναφοράς σας στην αρχική σελίδα, την ανάγνωση των ειδήσεων, την ανεύρεση εγγεγραμμένων μελών και την περιδιάβαση του ημερολογίου. Επίσης, μπορείτε κατά τη διάρκεια της πλοήγησής σας να παρακολουθείτε την ιεράρχηση των κόμβων επιλογής σας.
 • Στο δεξιό-άνω άκρο των σελίδων βρίσκονται κατά σειρά: (α) Το λευκό κουτάκι της αναζήτησης. ('Εχοντας αναγράψει σε αυτό το όνομα ή τον όρο που επιθυμείτε να εντοπίσετε από το σύνολο των παρεχόμενων πληροφοριών του διαδικτυακού μας τόπου, πατάτε το παράπλευρο κουμπί.) (β) Το λευκό κουτάκι της μηχανής ανεύρεσης πληροφοριών Google (από τον παγκόσμιο διαδικτυακό ιστό). (γ) Κόμβος που σας παρέχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μέσω webmail. (δ) Κόμβος που σας οδηγεί στο Public Message Board του Τμήματος Μαθηματικών. (ε) Κόμβος που σας μεταφέρει στις ιστοσελίδες του Τμήματος Μαθηματικών που είναι συντεταγμένες στα Αγγλικά. (στ) Κόμβος ο οποίος σας επιτρέπει να εισέλθετε στο σύστημα (εάν είστε ενεργός χρήστης ή μέλος) ή, εάν το επιθυμείτε, να συντάξετε τη φόρμα εγγραφής σας σε αυτό.
 • Στο αριστερό μέρος των σελίδων είναι τοποθετημένο το πλαίσιο πλοήγησης, το οποίο περιέχει τον κύριο όγκο των παρεχόμενων πληροφοριών και είναι διηρημένο σε κόμβους (υπό τη μορφή φακέλων) και υποκόμβους (τους οποίους "πατάτε" κατά βούληση). Οι υποκόμβοι που εντάσσονται σε έναν συγκεκριμένο κόμβο εμφανίζονται (κάθε φορά που τον "πατάτε") κάτω από αυτόν σε διάταξη με σαφή εσοχή. Οι υποκόμβοι οι εντασσόμενοι σε έναν κόμβο "κρύβονται" όταν μεταβαίνετε σε άλλον κόμβο.
 • Επίσης, στο αριστερό μέρος των σελίδων (κάτω από το πλαίσιο πλοήγησης) συναντάτε το πλαίσιο εισόδου των χρηστών, το οποίο ενεργοποιείται έπειτα από αναγραφή του παρωνυμίου και του κωδικού.
 • Στο δεξιό μέρος των σελίδων βρίσκετε κατά σειρά: τα πλαίσια των ειδήσεων (συμπεριλαμβανομένων τυχόν προκηρύξεων, ανακοινώσεων κ.λπ.) και των σημάνσεων σημαντικών ημερομηνιών για ομιλίες, εκδηλώσεις, αργίες κ.ά. που ακολουθούν προσεχώς. (Εν προκειμένω, οι καταχωριζόμενες ημερομηνίες εμφανίζονται ως εξής: έτος-μήνας-ημέρα.)

Πληροφορίες για το PLONE

Συντάκτης manager
Τελευταία τροποποίηση 2023-02-13 10:55
 
 

Κατασκευή απο το Plone

Ο ιστοχώρος συμμορφώνεται με με τις ακόλουθες προδιαγραφές: